Новини

ПТГ “Васил Левски” отбелязва с редица събития 100 години от създаването си

Благотворителен базар организира Професионалната техническа гимназия “Васил Левски” в Горна Оряховица. Поводът е 100 годишнината на учебното заведение. Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на материали за подобряване на училищната среда. На 20-ти април се отбелязват 100 години от най-старото професионално училище в област Велико Търново – Професионалната техническа гимназия “Васил Левски”. Първото от планираните събития е благотворителния базар. В него активно се включиха учители и ученици.

инж. Габриела Данаилова, директор:

“С нетърпение чакаха 12-ти април, за да дойдат на училище присъствено, защото всички искат да са присъствено. Съответно много бързо се организираха. Това са само два дни, в които всички класове, от 8 до 12 клас, предложиха нещо, с което ще се включат в тези инициативи. Съответно и с огромната помощ на учителите. Традиция е при нас да правим благотворителни базари.”

Като част от отбелязването на годишнината на Професионалната техническа гимназия ще бъде издадена и първа част на електронен вестник на училището, наречен „Механо“.

“Механо, защото така е известен техникума в обществото, като бившия механотехникум. И нарицателното е механото. Така че за нас това ще бъде първо издание на електронния вестник и съответно при всяко едно събитие вече ще се издава такъв и слагаме началото сега.”

В следващите дни ръководството планира турнир по футбол, състезание по безопасност на движение по пътищата и майсторско управление на моторно превозно средство, както и виртуална разходка на училището в миналото и днес.