Новини / постижения

Национално състезание „Най-добър техник в машиностроенето“ – 2019 година

На 09 март 2019 година се проведе Националното състезание „Най-добър техник в машиностроенето“ организирано от Министерството на образованието и науката, съорганизатори са Фондация „Милен Григоров“, Технически университет – Русе. По традиция домакин на финалния етап е ПТГ „Васил Левски” в Горна Оряховица, тъй като именно тук, преди 20 години, състезанието е създадено от Фондация „Милен Григоров” – първо като регионално, а бързо влиза в календара на МОН и става национално.
В тазгодишната надпревара взеха участие 64 ученици от 34 училища с техническа насоченост от цяла България.
Андраник Давит Мелконян спечели тазгодишния финал на Националното състезание „Най-добър млад техник в машиностроенето” с 92 от 100 възможни точки. Това е втора поредна победа за Андраник, след като и миналата година, когато беше единадесетокласник в Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика „М. В. Ломоносов” в София, той отново беше най-добър на финалите в Горна Оряховица. Само на точка след победителя тази година остана неговият съотборник Стефан Василев. Третото място зае Христин Гатев от ПГМЕЕ – Троян.
В отборното класиране първи безапелационно са възпитаниците на НПГПТО „Ломоносов”. Второто място е за отбора на ПГМЕЕ – Бургас, а третото зае отбора на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров” – Севлиево.
Наградите на победителите връчиха  – Заместник-министъра на образованието инж. Таня Михайлова. началникът на РУО на МОН – Велико Търново инж. Розалия Личева и директорката на училището-домакин инж. Габриела Данаилова.
Победителите в състезанието получиха подаръци и покана да се присъединят към тях от представители на всички технически университети. Техническите специалности стават все по-търсени, по-добре платени и по-атрактивни.

Протокол от индивидуално класиране НС Най-добър техник в машиностроенето – Горна Оряховица 2019

Протокол отборно класиране НС Най-добър техник в машиностроенето-Горна Оряховица 2019

Тест – 2019 – МОН – 2