Постижения

Национално състезание по заваряване „Най-добър млад заварчик“

Първо място и златен медал за Кристиян Николов от 12 “ а“ клас на Националното състезание по заваряване „Най-добър млад заварчик“, което се проведе на 25.03.2023 г. в град София. Той участва в категорията “ Ръчно електродъгово заваряване“.

Достойно участие записа и другият наш участник Станю Янков, който получи купа и грамота за представянето си на “ МИГ МАГ“.

Гордеем се с вас момчета!

Регионален кръг на национално състезание „Най -добър млад автомонтьор и водач на МПС“

Отборът на ПТГ “ Васил Левски“, който взе участие в състезанието „Най-добър млад автомонтьор“, провело се на 24.03.2023 г. в град Свищов, се представи отлично. Учениците Ивайло Спасов 10 „а“ клас, Саид Кулов и Валентин Горанов 12 „а“ клас премериха сили с най-елитните гимназии в областта. Целта ни за следващата година е първото място.

Благодарим за достойното представяне!

Национално състезание „Най-добър млад заварчик“

На 25-26.03.2022г. в град София, бе проведено Национално състезание “ Най-добър млад заварчик“. В него участие взеха учениците от 11″а“ клас на ПТГ „Васил Левски“ Кристиян Николов и Валентин Горанов. И двамата достигнаха до финалния кръг на състезанието по ръчно електродъгово заваряване 111. След оспорвана надпревара, представителят на нашето училище, Кристиян Николов завоюва бронзов медал и достойното трето място.

Фирма “ Грейко инженеринг“ ЕООД, с управител инж. Милен Владков, предостави на Съюза на заварчиците в България награден фонд:

– заваръчен шлем

– кожена престилка за заваряване

– заваръчни ръкавици

– предпазни очила

Адмирации за жеста на инж. Милен Владков и огромно БЛАГОДАРЯ за достойното представяне на нашите момчета!

Най-добър заварчик

На 15.02.2022г в ПТГ“Васил Левски“ се проведе училищен кръг от Националното състезание

„Най-добър заварчик“

След достойно представяне ,за участие във финалния кръг на състезанието,бяха излъчени учениците: Валентин Горанов и Кристиян Николов от 11″а“клас.

Успех момчета!

Участие в ученическата щафета на Горна Оряховица

Учениците от ПТГ „Васил Левски“ участваха в 53- та Щафета на Горна Оряховица. С представянето си дадохме заявка за бъдещи победи.

 

 

 

 

И отново първо място и златен медал на Нацоинално състезание “ Най – добър млад заварчик” !!!

Гордеем се със нашия възпитаник Емилиян Севов от 12 клас, представил достойно ПТГ “Васил Левски”.

Спортна  гордост за ПТГ „Васил Левски“ Горна Оряховица

На 10 март 2019 година в град Шумен на Държавното първенство по ММА Мартин Занчев от 9 а клас, завоюва златен медал в категория кадети 70 килограма

Гордост за нашето училище е поредната титла на Йордан Попов , ученик от 11 клас.

Снимка на Професионална техническа гимназия "Васил Левски" Горна Оряховица.
Снимка на Професионална техническа гимназия "Васил Левски" Горна Оряховица.

ЗЛАТЕН МЕДАЛ ОТ НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ

„НАЙ-ДОБЪР МЛАД ЗАВАРЧИК”

СОФИЯ 2018 г.

На 13 и 14 април в „БГ – Център за заваряване и квалификации ООД, Струна” – град София се проведе за първи път Национално състезание „Най-добър млад заварчик” от календара на МОН.

Участваха представители на 8 професионални  технически гимназии от Горна Оряховица, Ботевград, Враца, Елхово, Кнежа, Пирдоп, Сандански, Червен бряг.

ПТГ „Васил Левски” град Горна Оряховица бе представена от Емилиян Тихомиров Севов, ученик в 11 а клас, специалност „Автомобилна мехатроника”.

Състезателите демонстрираха своите практически умения по заваряване на листов материал, ъглови и челни заваръчни съединения по методите Ръчно електродъгово заваряване (РЕЗД) и Електродъгово заваряване в защитна газова среда (инертен/активен) с топящ се (МИГ/МАГ) в различни позиции.

Учениците представиха своите Арт инсталации на тема „Съединението прави силата”.

С уменията, придобити в училище и във фирма „ГРЕЙКО-ИНЖЕНЕРИНГ” ООД град Горна Оряховица, Емилиян Севов достойно спечели първото място.

Гордеем се със завоювания златен медал на нашия възпитаник.

Пожелаваме му успех в училище и в бъдещата професионална реализация!

 

 

Национално състезание „Най-добър техник в машиностроенето“ – 2018 година

На 09 и 10 март 2018 година в Професионална техническа гимназия „Васил Левски“ град Горна Оряховица се проведе Националното състезание „Най-добър техник в машиностроенето“.

Състезаваха се ученици от 11 и 12 клас от гимназии, които подготвят все по-необходимите за бизнеса кадри с техническо образование. Те се обучават по професии от професионално направление „Машиностроене, металообработване и металургия“ и по специалност „Автотранспортна техника“ от професионално направление „Моторни превозни средства, кораби и въздухоплавателни средства“.

Учениците работиха върху тест от 40 въпроса по учебните предмети: техническо чертане, техническа механика, материали и заготовки/материалознание, електротехника и електроника, информационни технологии. Имаше решаване на приложно-творческа задача, която съдържа детайлиране по зададен чертеж и довършване на чертеж на резбово съединение.

Този вид състезания са един от форматите, благодарение на които бизнесът може да подбере добре подготвени кадри, а учениците да намерят бърза реализация с професионалните си умения, а техническите университети – свои бъдещи възпитаници. Резултатите на най-добрите в състезанието се признават за приемен изпит в Техническите университети в  Габрово, София, Варна и Русе, както и в Минно-геоложки университет в София. Техни представители демонстрираха днес общи разработки на ученици и студенти.

Вариантите, подготвени от учителите от ПТГ „Васил Левски” в Горна Оряховица, са утвърдени от съорганизатора на състезанието – Технически университет – Габрово. Техни представители участваха в проверките на работите на учениците.

Най-добрите в класирането получиха купи, медали и награди от МОН, фондация „Милен Григоров”, която през 1999 година организира първото състезание за ученици с изявени дарби в областта на машиностроенето, от техническите университети и спонсори.

Гости на състезанието бяха:

инж. Таня Михайлова – Заместник- министър на образованието  и   науката

инж. Росица Илиева – главен експерт по професионалното  образование и обучение на МОН

инж. Розалия Личева – Началник на РУО – Велико Търново

инж. Таня Димитрова – старши експерт в Регионален          инспекторат по образованието – Велико Търново

представители на Техническите университети – Габрово, Русе, Варна и София

директори и помощник директори на училища от региона и страната.

Състоя се и среща на Заместник-министърът по образованието и науката инж. Таня Михайлова с ръководителите на отборите и представителите на технически университети и гости.

Протокол с индивидуално класиране от Национално състезание Най-добър техник в машиностроенето2018

Протокол от отборно класиране на Национално състезание Най-добър техник в машиностроенето

 

 

 

 

 

Национално състезание „Най-добър техник в машиностроенето – 2017 г.“

„Най-добър техник в машиностроенето”

90 ученици от 42 професионални гимназии от цяла България мерят сили в тазгодишното Национално състе

зание „Най-добър техник в машиностроенето”. Домакин на надпреварата за седемнадесети път е ПТГ „Васил Левски” в Горна Оряховица.

Учениците решават те

ст от 40 въпроса и две приложни задачи. След проверка, комисии ще определят най-добрите в индивидуалната и отборна надпревара. Победителите ще получат сертификати за прием без приемен изпит в Техническите университети в страната.

По време на официалното откриване на състезанието тази сутрин заместник-министър Мария Гайдарова прочете поздравителен адрес от името на министъра на образованието проф. Николай Денков. Адресът бе връчен на директора – домакинСъстезанието „Най-добър техник в машиностроенето” се провежда от 1999 г. в горнооряховската техническа гимназия. Възникнало е като регионално по идея на Фондация „Милен Григоров”, която продължава да му е съорганизатор. От 2009 г. е включено в календара на МОН и е обявено за национално. Състезанието се

признава за приемен изпит в ТУ – Габрово, ТУ – София, ТУ – Варна, ТУ „Ангел Кънчев” – Русе и Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски” – София

инж. Димитър Станчев със заръка да запази и развива традицията. Гости на националната надпревара бяха и инж. Розалия Личева, началник на РУО – Велико Търново, Милена Николова, директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки”, представители на технически университети от страната.

Докато учениците решаваха своите задания, представителите на професионалните гимназии и технически университети, заедно с гостите имаха възможността да дискутират бъдещето на професионалното образование в България. Според всички днешният разговор трябва да прерасне в голям обществен и професионален дебат по тази тема. Заместник-министър Гайдарова увери, че министерството е решено да наблегне на дуалната система за образование и работа. Тя подчерта, че е много важно да се чуе гласът на бизнеса и приемът да се съобрази с потребностите на индустрията в съответните региони. „Не можем насила да спрем децата, искащи да учат в езикови гимназии, но можем да направим професионалните училища по-привлекателни за тях”, отговори Мария Гайдарова на въпроса „Защо държавата не ограничи приема в езикови паралелки?”

Протокол индивидуално класиране НС Най-добър техник в машиностроенето 2017 г.Протокол отборно класиране НС Най-добър техник в машиностроенето 2017 г.тест -2017-МОН

Advertisements

Occasionally, some of